sobota 13.03.2021 r.
Przedmiot: Obsługa klienta w gospodarstwie agroturystycznym – kształcenie praktyczne
Temat: Organizacja usług noclegowych w gospodarstwie agroturystycznym – c.d.
Zagadnienia:
- Baza noclegowa w Polsce
- Kategoryzacja wiejskiej bazy noclegowej – Podstawowe pojęcia, prawo, zasady kategoryzacji.
- Wymagania co do wyposażenia bazy noclegowej.
- Adaptacja gospodarstw wiejskich dla potrzeb noclegowych – ogólny zarys.
- Obliczanie kosztu noclegu.
- Dokumentacja wynajmu pokoi gościnnych.
Materiał edukacyjny: „Organizacja ruchu turystycznego na wsi” B. Mikuta, K. Żelazna, wyd. FORMAT – AB, str. 165 – 223
https://pl.wikipedia.org/wiki/Rodzaje_obiekt%C3%B3w_hotelarskich
Przedmiot:Dostosowanie gospodarstwa rolnego do działalności agroturystycznej
Temat: Projekt adaptacji gospodarstwa rolnego do celów prowadzenia działalności agroturystycznej.